top of page

Welkom!

Ik ben Jellien De Corte en ik help u graag om een stap te zetten naar een leven zonder middelenafhankelijkheid. 

 

 

In 2017 studeerde ik af als verpleegkundige met vervolgens een specialisatie aan de Universiteit van Antwerpen om in een huisartsenpraktijk te werken. Naarmate de tijd merkte ik op dat ik graag mensen coach met een verslavingsproblematiek (zowel legale als illegale drugs, gamen, etc.). Om mensen met een afhankelijkheidsprobleem zo goed mogelijk te kunnen begeleiden, ben ik mij verder gaan verdiepen in verslavingszorg en tabakologie welke studies ik heb afgerond in 2021.

 

 

Momenteel werk ik als VIHP, tabakoloog en verslavingsdeskundige bij MediNet BeZaLiSt te Berendrecht. Daarnaast werk ik als zelfstandige tabakoloog en verslavingsdeskundige in de omgeving van Noord Antwerpen. Vanaf 1 november 2021 werk ik op donderdagnamiddag bij het Medisch Huis Colin te Wilrijk (Campus "De Bruynlaan") en op vrijdagnamiddag bij Huisartsen.A te Ekeren.

Mijn verhaal, mijn visie

 


Doorheen mijn opleidingen en ervaringen in het werkveld kreeg ik meer interesse voor personen met een verslavingsproblematiek. Ik merkte al snel op dat binnen mijn omgeving en werksetting weinig aanbod was voor deze doelgroep. Er is bewezen dat ook de opvoeding een invloed kan hebben op het gebruik van een middel, maar hier wordt té weinig bij stilgestaan. Verslaafd zijn aan een middel is een groot taboe, zo voelde ik het aan. Net hierdoor vind ik het ontzettend belangrijk dat dit taboe wordt doorbroken.

Door mijn omgeving, ervaringen en interesse binnen de algemene verslavingszorg, ben ik mij verder gaan specialiseren waardoor ik mijn job met passie uitoefen.

 

 

Ik hoop dat het taboe rond eender welke verslaving weggenomen kan worden binnen onze maatschappij en dat iedereen de geschikte hulp vindt.

Vlek_edited_edited_edited.png
Schermopname (437)_edited_edited.png
bottom of page